Sauvignon Blanc

 In BLOG

Πρόκειται για μiα λευκή ποικιλία όπου η καταγωγή της προέρχεται από την κοιλάδα του Λίγηρα.

Είναι αποτέλεσμα φυσικής διασταύρωσης των ποικιλιών Tramminer και Chenin Blanc, και αποτελεί την τρίτη (μετά το Airén και Chardonnay) πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία όπου καλλιεργείτε σε όλο τον κόσμο.

Το Sauvignon Blanc ήρθε στην Ελλάδα αρχές του ’90 και είναι γεωγραφικά κατανεμημένη σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Μπορεί να παράξει λευκά ξηρά κρασιά με έντονες οξύτητες, πλούσια αρώματα και μέτριο αλκοολικό βαθμό. Η συγκεκριμένη ποικιλία προσδιορίζεται από έντονα πράσινα αρώματα που οφείλονται στην συγκέντρωση μεθοξυπυραζίνων ενώ η παρουσία της ένωσης 4MMP προσδίδει ένα ιδιαίτερο άρωμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας αυτής.

Το Sauvignon Blanc προτιμάει ασβεστώδη εδάφη με καλή έκθεση στο ήλιο και όχι πολύ γόνιμα με μέτριες θερμοκρασίες. Η βλάστηση ξεκινάει τέλη Μαρτίου με την πλήρη ωρίμανση να ολοκληρώνεται προς το τέλος Αυγούστου και δίνει μικρές αποδόσεις.

Το κατάλληλο στάδιο ωριμότητας για τρύγο παρέχει ισορροπία σε σάκχαρα και οξύτητα διατηρώντας το αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας.

Οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου παράγουν και οινοποιούν την συγκεκριμένη ποικιλία δημιουργώντας μια ετικέτα μονοποικιλιακή από Sauvignon Blanc. Προέρχεται από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες υψομέτρου 950 μέτρων στα Δεμέστιχα. Το κρασί χαρακτηρίζεται με λευκοπράσινο χρώμα, με αρώματα από βασιλικό, mango και passion fruit. Το στόμα χαρακτηρίζεται με έντονη οξύτητα και μακρά φρουτώδη επίγευση. Η συγκεκριμένη ετικέτα απολαμβάνεται ευχάριστα μόνη της καθώς και σαν συνοδευτικό με οστρακοειδή, πράσινες σαλάτες με φρέσκα φρούτα ή θαλασσινά, σαλάτες ζυμαρικών και κατσικίσια ή κίτρινα τυριά.

Μπορείτε να βρείτε το μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc στο eshop μας CAVACLAUSS.gr. Προμηθευτείτε το με αυθημερόν παράδοση στην περιοχή της Πάτρας, και 3-4 εργάσιμες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Recommended Posts
Μετάβαση στο περιεχόμενο