ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΣ

“Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα, σε υψόμετρο μεταξύ 750-900 μέτρων, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το ορεινό χωριό των Καλαβρύτων με το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Καλύπτουν μέρος μιας κορυφής όπου συναντιούνται οι ορεινοί όγκοι του Παναχαϊκού, του Χελμού και του Ερυμάνθου, συνθέτοντας μια μοναδική τοποθεσία.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ένα μικροκλίμα με πολύ δροσερές νύχτες και ήπια ζεστές μέρες επιτρέπει μια μακρά περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών. Η ανώμαλη τοπογραφία με μεγάλες κλίσεις και πολύ καλή αποστράγγιση, δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για χαμηλές αποδόσεις -λιγότερο από 1 κιλό σταφυλιού ανά πρέμνο- και συμπυκνωμένα αρώματα. Η φύτευση έχει έκθεση βορειοανατολική, κυμαίνεται στα 450 φυτά ανά στρέμμα, διαμορφωμένα μονόπλευρο και αμφίπλευρο Royat για την ιδανική ωρίμανση των σταφυλιών με υψηλές οξύτητες και φινέτσα.

Ο αμπελώνας αποτελείται από δύο βασικά αμπελοτεμάχια, τα Μιχαλέικα και την Αμυγδαλιά. Τα Μιχαλέικα βρίσκονται σε υψόμετρο 750 μέτρων και το έδαφος είναι κυρίως αργιλοαμμώδες. Συνθήκες ιδανικές για την καλλιέργεια ποικιλιών, όπως το Chardonnay, το Μοσχοφίλερο, το Αθήρι και το Λαγόρθι. Η Αμυγδαλιά βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και το έδαφος είναι κυρίως αργιλοπηλώδες. Εδώ καλλιεργείται το cool-climate Syrah μας, οι λευκές ποικιλίες Riesling και Μοσχάτο, καθώς και η αυτόχθονη ποικιλία Ρομπόλα.
Πιστεύουμε ότι η ορεινή αμπελοκαλλιέργεια, η εκμετάλλευση της τοπικής χλωρίδας σταφυλιών, η διατήρηση των οικοσυστημάτων και η πολυκαλλιέργεια είναι η απάντηση στην κλιματική αλλαγή για την συνέχιση της δημιουργίας ισορροπημένων κρασιών υψηλής ποιότητας στο μέλλον.

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΑΚΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο